Żółto-zielone spaghetti
monikap
Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej
0
0 / 0
Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
1 szcz. pieprz
1 szcz. kurkuma
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. rozmaryn
2 łyżka masło
25 dek. makaron spaghetti
30 dek. szpinak mrożony
10 dek. ser gorgonzola
5 dek. ser rokpol pełnotłusty
Przygotowanie
1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z odrobiną kurkumy.
2
Na patelni roztopic masło dodać szpinak i przecisnięty przez praskę czosnek, razem dusić, Dodać rozdrobnione sery i śmietanę Podgrzać do momentu aż oba sery się rozpuszczą.
3
Wszystko wymieszać z makaronem można posypać jeszcze rozmarynem i startym parmezanem. Od razu podawać smacznego:)