Żółto-zielone spaghetti

monikap
Żółto-zielone spaghetti

0

0 / 0

Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. kurkuma

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. rozmaryn

2 łyżka masło

25 dag. makaron spaghetti

30 dag. szpinak mrożony

10 dag. ser gorgonzola

5 dag. ser rokpol pełnotłusty

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z odrobiną kurkumy.

2

Na patelni roztopic masło dodać szpinak i przecisnięty przez praskę czosnek, razem dusić, Dodać rozdrobnione sery i śmietanę Podgrzać do momentu aż oba sery się rozpuszczą.

3

Wszystko wymieszać z makaronem można posypać jeszcze rozmarynem i startym parmezanem. Od razu podawać smacznego:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły