Żółto-zielone spaghetti
monikap
Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej
Wartości odżywcze na porcję
Energia
638
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. kurkuma
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. rozmaryn
2 łyżka masło
25 dag. makaron spaghetti
30 dag. szpinak mrożony
10 dag. ser gorgonzola
5 dag. ser rokpol pełnotłusty
Przygotowanie
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z odrobiną kurkumy.
Na patelni roztopic masło dodać szpinak i przecisnięty przez praskę czosnek, razem dusić, Dodać rozdrobnione sery i śmietanę Podgrzać do momentu aż oba sery się rozpuszczą.
Wszystko wymieszać z makaronem można posypać jeszcze rozmarynem i startym parmezanem. Od razu podawać smacznego:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
638
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.