Żółto-zielone spaghetti

monikap
Żółto-zielone spaghetti

0

0 / 0

Pomysł na szybki obiad w wersji wegetariańskiej

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. kurkuma

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. rozmaryn

2 łyżka masło

25 dag. makaron spaghetti

30 dag. szpinak mrożony

10 dag. ser gorgonzola

5 dag. ser rokpol pełnotłusty

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z odrobiną kurkumy.

2

Na patelni roztopic masło dodać szpinak i przecisnięty przez praskę czosnek, razem dusić, Dodać rozdrobnione sery i śmietanę Podgrzać do momentu aż oba sery się rozpuszczą.

3

Wszystko wymieszać z makaronem można posypać jeszcze rozmarynem i startym parmezanem. Od razu podawać smacznego:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

638

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły