Żołądki drobiowe z ryżem
m7
Kolejne pyszne danie z żołądków drobiowych.......
Wartości odżywcze na porcję
Energia
281
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolejne pyszne danie z żołądków drobiowych.......
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. pieprz kolorowy
4 szczyp. sól
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. przyprawa maggi
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
500 g żołądek kurczaka
300 g pieczarki
4 szt. ryż biały
1 szt. cebula
1 łyżka sos ostrygowy
1 łyżka koper ogrodowy
3 łyżka olej
Przygotowanie
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków I PODSMAŻYĆ.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
281
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.