Żołądki drobiowe z ryżem

m7
Żołądki drobiowe z ryżem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kolejne pyszne danie z żołądków drobiowych.......

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szczyp. pieprz kolorowy

4 szczyp. sól

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. przyprawa maggi

1 łyżecz. mąka ziemniaczana

500 g żołądek kurczaka

300 g pieczarki

4 szt. ryż biały

1 szt. cebula

1 łyżka sos ostrygowy

1 łyżka koper ogrodowy

3 łyżka olej

Przygotowanie


Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Żołądki dokładnie umyć.

Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.

Podsmażyć na rumiano.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków I PODSMAŻYĆ.

Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.

Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.

Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.

Dodać pokrojony koperek.

W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.

Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.

Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.












Wartości odżywcze na porcję


Energia

281

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły