Znad Adriatyku do Meksyku

gracet
Znad Adriatyku do Meksyku

1

0 / 0

Połączenie zdrowego guacamole z sycącą bruschettą.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szt. ciabatta

1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz

200 g mozzarella

1 łyżka masło

1 pęcz. świeża bazylia

1 szczyp. sól

1 szt. avocado

50 sok z limonki

1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz

1 łyżecz. chili

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Przygotowujemy guacamole. Obieramy i kroimy avokado. Polewamy sokiem z limonki. Dodajemy pokrojone pomidory, odsączone z zalewy. Doprawiamy chili, sola i pieprzem odstawiamy do lodówki.

2

Przekrawamy bułki na 8 połówek. Masło rozcieramy z solą i rozgniecionym czosnkiem - smarujemy bułki. Na każdą połówkę bułki układamy pomidor, przykrywamy go plastrem mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku ok 15 min. Dekorujemy bazylią.

3

Podajemy gorącą kanapkę ze schłodzoną sałatką. Można sałatkę podać na lub obok bułki. Smacznego.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły