Znad Adriatyku do Meksyku

gracet
Znad Adriatyku do Meksyku

1

0 / 0

Połączenie zdrowego guacamole z sycącą bruschettą.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szt. ciabatta

1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz

200 g mozzarella

1 łyżka masło

1 pęcz. świeża bazylia

1 szczyp. sól

1 szt. avocado

50 sok z limonki

1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz

1 łyżecz. chili

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Przygotowujemy guacamole. Obieramy i kroimy avokado. Polewamy sokiem z limonki. Dodajemy pokrojone pomidory, odsączone z zalewy. Doprawiamy chili, sola i pieprzem odstawiamy do lodówki.

2

Przekrawamy bułki na 8 połówek. Masło rozcieramy z solą i rozgniecionym czosnkiem - smarujemy bułki. Na każdą połówkę bułki układamy pomidor, przykrywamy go plastrem mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku ok 15 min. Dekorujemy bazylią.

3

Podajemy gorącą kanapkę ze schłodzoną sałatką. Można sałatkę podać na lub obok bułki. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

269

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły