Znad Adriatyku do Meksyku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
gracet
![Znad Adriatyku do Meksyku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5492-1702057850630.jpeg&w=3840&q=75)
Połączenie zdrowego guacamole z sycącą bruschettą.
1
0 / 0
Połączenie zdrowego guacamole z sycącą bruschettą.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szt. ciabatta
1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz
200 g mozzarella
1 łyżka masło
1 pęcz. świeża bazylia
1 szczyp. sól
1 szt. avocado
50 sok z limonki
1 szt. pomidory całe bez skóry łowicz
1 łyżecz. chili
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Przygotowujemy guacamole. Obieramy i kroimy avokado. Polewamy sokiem z limonki. Dodajemy pokrojone pomidory, odsączone z zalewy. Doprawiamy chili, sola i pieprzem odstawiamy do lodówki.
Przekrawamy bułki na 8 połówek. Masło rozcieramy z solą i rozgniecionym czosnkiem - smarujemy bułki. Na każdą połówkę bułki układamy pomidor, przykrywamy go plastrem mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku ok 15 min. Dekorujemy bazylią.
Podajemy gorącą kanapkę ze schłodzoną sałatką. Można sałatkę podać na lub obok bułki. Smacznego.