Złoty kalafior

m7
Złoty kalafior

0

0 / 0

Smaczny i chrupiący kalafior w panierce. Polecam do tego sos słodko-kwaśny lub słodko-pikantny.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. wegeta

1 szczyp. sól

1 szczyp. chilli

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. curry

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. kalafior

1 szt. jajko

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kalafior umyć i gotować ok. 5 minut.

2

Osączyć i poczekać aż ostygnie, następnie rozmącić jajko z przyprawami.

3

Kalafior moczyć w jajku, następnie w bułce tartej tak żeby kalafior był cały pokryty bułką. Smażyć na głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

193

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły