Złoty kalafior
m7
Smaczny i chrupiący kalafior w panierce. Polecam do tego sos słodko-kwaśny lub słodko-pikantny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
193
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny i chrupiący kalafior w panierce. Polecam do tego sos słodko-kwaśny lub słodko-pikantny.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. wegeta
1 szczyp. sól
1 szczyp. chilli
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. curry
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt. kalafior
1 szt. jajko
2 łyżka olej
Przygotowanie
Kalafior umyć i gotować ok. 5 minut.
Osączyć i poczekać aż ostygnie, następnie rozmącić jajko z przyprawami.
Kalafior moczyć w jajku, następnie w bułce tartej tak żeby kalafior był cały pokryty bułką. Smażyć na głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
193
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.