Złoty kalafior

m7
Złoty kalafior

0

0 / 0

Chrupiący kalafiorek w zalewie z kurkumą.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 łyżecz. kurkuma

1 łyżecz. gorczyca

4 szkl. woda

1.50 szkl. cukier

0.66 szkl. ocet

1 szt. kalafior

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cukinia

1 szt. cebula

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Kalafior umyć, podzielić za różyczki. Paprykę umyć, pokroić na małe kawałki. Cukinię umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałki.

2

Cebule obrać, pokroić na plastry.

3

Wszystkie składniki zalewy zagotować, na koniec wlać ocet.

4

Do słoika na dno położyć plaster cebuli, następnie kalafior, paprykę i cukinię. Całość zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki, pasteryzować ok. 10-12 minut.

5

(Można robić bez dodatku cukinii).

6

Wychodzi ok. 7 słoików 500 ml.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły