Złoty kalafior
m7
Chrupiący kalafiorek w zalewie z kurkumą.
0
0 / 0
Chrupiący kalafiorek w zalewie z kurkumą.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 łyżecz. kurkuma
1 łyżecz. gorczyca
4 szkl. woda
1.50 szkl. cukier
0.66 szkl. ocet
1 szt. kalafior
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cukinia
1 szt. cebula
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Kalafior umyć, podzielić za różyczki. Paprykę umyć, pokroić na małe kawałki. Cukinię umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałki.
2
Cebule obrać, pokroić na plastry.
3
Wszystkie składniki zalewy zagotować, na koniec wlać ocet.
4
Do słoika na dno położyć plaster cebuli, następnie kalafior, paprykę i cukinię. Całość zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki, pasteryzować ok. 10-12 minut.
5
(Można robić bez dodatku cukinii).
6
Wychodzi ok. 7 słoików 500 ml.