Złota Rosa

eluchap

Sernik złota rosa to eleganckie i smaczne ciasto. Wierzch sernika po upieczeniu ozdabiają małe, złote kropelki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
231
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sernik złota rosa to eleganckie i smaczne ciasto. Wierzch sernika po upieczeniu ozdabiają małe, złote kropelki.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kostka margaryna zwykła
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko
0.30 szkl. cukier puder
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. jaja kurze całe
3 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka sok z cytryny
50 dag. twaróg
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Z margaryny, 3 żółtek, mąki, cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej zagnieść ciasto.
Do sera twarogowego dodać 3 jajka, cukier puder, sok z cytryny, mleko. Wszystko zmiksować.
3 białka ubić z 1/3 szklanki cukru na sztywna pianę.
Ciasto wyłożyć na blaszkę, rozłożyć na boki.
Na ciasto wlać masę serową. Piec 45 minut w temp.180 stopi C.
Po upieczeniu ciasto wyjąć i na gorące wlać pianę.
Piec jeszcze 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
231
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.