Złota Rosa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Złota Rosa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976331123.jpeg&w=3840&q=75)
Sernik złota rosa to eleganckie i smaczne ciasto. Wierzch sernika po upieczeniu ozdabiają małe, złote kropelki.
0
0 / 0
Sernik złota rosa to eleganckie i smaczne ciasto. Wierzch sernika po upieczeniu ozdabiają małe, złote kropelki.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kostka margaryna zwykła
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko
0.30 szkl. cukier puder
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. jaja kurze całe
3 szt. białko jaja kurzego
2 łyżka mąka ziemniaczana
2 łyżka sok z cytryny
50 dag. twaróg
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Z margaryny, 3 żółtek, mąki, cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej zagnieść ciasto.
Do sera twarogowego dodać 3 jajka, cukier puder, sok z cytryny, mleko. Wszystko zmiksować.
3 białka ubić z 1/3 szklanki cukru na sztywna pianę.
Ciasto wyłożyć na blaszkę, rozłożyć na boki.
Na ciasto wlać masę serową. Piec 45 minut w temp.180 stopi C.
Po upieczeniu ciasto wyjąć i na gorące wlać pianę.
Piec jeszcze 5 minut.