Złota Rosa

eluchap
Złota Rosa

0

0 / 0

Sernik złota rosa to eleganckie i smaczne ciasto. Wierzch sernika po upieczeniu ozdabiają małe, złote kropelki.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kost. margaryna zwykła

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. mleko

0.30 szkl. cukier puder

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. jaja kurze całe

3 szt. białko jaja kurzego

2 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka sok z cytryny

50 dek. twaróg

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Z margaryny, 3 żółtek, mąki, cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej zagnieść ciasto.

2

Do sera twarogowego dodać 3 jajka, cukier puder, sok z cytryny, mleko. Wszystko zmiksować.

3

3 białka ubić z 1/3 szklanki cukru na sztywna pianę.

4

Ciasto wyłożyć na blaszkę, rozłożyć na boki.

5

Na ciasto wlać masę serową. Piec 45 minut w temp.180 stopi C.

6

Po upieczeniu ciasto wyjąć i na gorące wlać pianę.

7

Piec jeszcze 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły