0

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
przyprawa do piernika
1 Łyżeczka
soda oczyszczona
1 Kostka
margaryna zwykła
300 Gramów
ingridient
mąka krupczatka Lubella
200 Gramów
margaryna zwykła
180 Gramów
cukier puder
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
1 Szklanka
Dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
0 Sztuk
Ciasto
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
0 Sztuk
MASA:
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
5 Gramów
ingridient
mąka krupczatka Lubella
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
5 Łyżek
cukier puder
4 Łyżki
miód
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto : Z podanych składników zagniatamy ciasto.
  2. Następnie dzielimy na 3 równe części i piec każdy oddzielnie na złoty kolor w temp.180* C przez 15 minut.
  3. Krem: Budyń gotujemy z mąką krupczatką i ziemniaczana .
  4. Studzimy
  5. .Margarynę ucieramy z cukrem pudrem ,cukrem waniliowym i żółtkiem na puszystą masę i stopniowo dodajemy zimny budyń .Pierwszy placek smarujemy cienko dżemem i masą .
  6. Drugi tak samo.
  7. Wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami czekoladowymi.
  8. Placek najlepiej smakuje na drugi dzień.

Opis

Piernik akurat na święta .Pyszny ,słodki i bardzo polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!