Złocisty piernik z kremem

m7
Złocisty piernik z kremem

0

0 / 0

Piernik idealny na święta, ale i inne wyjątkowe okazji. Pyszny, słodki i bardzo aromatyczny. Warto wypróbować.

19

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka przyprawa do piernika

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 kost. margaryna zwykła

300 g mąka pszenna tortowa lubella

300 g mąka krupczatka lubella

200 g margaryna zwykła

180 g cukier puder

2 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

0

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. żółtko jaja kurzego

5 g mąka krupczatka lubella

1 łyżka mąka ziemniaczana

5 łyżka cukier puder

4 łyżka miód

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagniatamy ciasto.

2

Następnie dzielimy na 3 równe części i pieczemy każdy oddzielnie na złoty kolor w temp.180* C przez 15 minut.

3

Budyń gotujemy z mąką krupczatką i ziemniaczaną.

4

Studzimy.

5

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkiem na puszystą masę i stopniowo dodajemy zimny budyń. Pierwszy placek smarujemy cienko dżemem i masą.

6

Drugi tak samo.

7

Wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami czekoladowymi.

8

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły