0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
0.25 Szklanki
olej
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wymieszać ze sobą i z olejem.
  2. Tak powstała marynatą dokładnie
  3. nasmarować kurczaka. Zarówno z wierzchu
  4. jak i w środku. Odstawić do lodówki na
  5. godzinę. Blachę do pieczenia nasmarować
  6. tłuszczem. Ułożyć kurczaka. Pieczemy
  7. około 2 godzin między czasie
  8. przekładając go na drugą stronę.

Opis

tłuszczem. Ułożyć kurczaka. Pieczemy około 2 godzin między czasie przekładając go na drugą stronę.

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!