Złociste kotlety
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Złociste kotlety](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977427873.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety schabowe w kaszce kukurydzianej.
0
0 / 0
Kotlety schabowe w kaszce kukurydzianej.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
150 olej
5 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
3 szczyp. papryka czerwona słodka
250 g kaszka kukurydziana
8 szt. schab wieprzowy
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Schab umyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
2
Posolić, popieprzyć i posypać papryką.
3
Odstawić na 5 minut.
4
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.
5
Kotlety panierować w kaszce kukurydzianej, jajku i znowu w kaszce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
6
Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką np. z marchewki.