Złociste kotlety
m7
Kotlety schabowe w kaszce kukurydzianej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
445
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kotlety schabowe w kaszce kukurydzianej.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
150 olej
5 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz
3 szczyp. papryka czerwona słodka
250 g kaszka kukurydziana
8 szt. schab wieprzowy
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Schab umyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Posolić, popieprzyć i posypać papryką.
Odstawić na 5 minut.
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.
Kotlety panierować w kaszce kukurydzianej, jajku i znowu w kaszce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką np. z marchewki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
445
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.