Ziołowe trójkąty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
KamilaKliszczynska-Teleon
![Ziołowe trójkąty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973029868.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
32 porcje
Składniki
4 szt. placki tortilla
20 dag. starty żółty ser
2 łyżka zioła
1 kostka masło śmietankowe
1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
1
Masło rozpuszczamy i dodajemy zioła (jakie się chce np. bazylia, czosnek granulowany, oregano, imbir).
2
Dodajemy żółty ser starty na drobnych oczkach i mieszamy.
3
Tortillę kroimy na trójkąty. Smarujemy je mieszanką ziół z masłem i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4
Pieczemy około 10-15 minut do zarumienienia. Możemy podawać z sosem na bazie ketchupu (zioła wymieszać z ketchupem) lub jeść same.