0

Składniki

50 Mililitrów
olej słonecznikowy
1 Łyżeczka
zioła
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w słupki( frytki).
  2. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, gdy jest już odpowiednio rozgrzany wsypujemy zioła, dokładnie mieszamy, po chwili wkładamy ziemniaki i smażymy frytki na złoty kolor.
  3. Gdy są już usmażone wyjmujemy je łyżką cedzakową. Podajemy z dowolnym sosem lub keczupem.

Opis

Dodatek do obiadu, np. kąsków z kurczaka.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!