0

Składniki

50 Mililitrów
olej słonecznikowy
1 Łyżeczka
zioła
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w słupki( frytki).
  2. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, gdy jest już odpowiednio rozgrzany wsypujemy zioła, dokładnie mieszamy, po chwili wkładamy ziemniaki i smażymy frytki na złoty kolor.
  3. Gdy są już usmażone wyjmujemy je łyżką cedzakową. Podajemy z dowolnym sosem lub keczupem.

Opis

Dodatek do obiadu, np. kąsków z kurczaka.

Podobne przepisy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!