0

Składniki

6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
por
1 Sztuka
Seler konserwowy
1 Puszka
kukurydza konserwowa
1 Puszka
Ananas
1 Szklanka
płatki migdałowe
2 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
4 Sztuki
Marchewka
5 Łyżek
majonez
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  2. Por pokroić w drobne krążki i sparzyć wrzątkiem.
  3. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę.
  4. Kukurydze i ananasa odcedzić. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki.
  5. Migdały prażymy na patelni.
  6. Ser kroimy w kostkę.
  7. Następnie układamy w szklanym naczyniu wszystkie składniki w następującej kolejności: ser, marchewka, jajka pokrojone w kostkę (należy delikatnie doprawić solą i pieprzem), niewielka warstwa majonezu dekoracyjnego, warstwa ketchupu łagodnego KOTLIN, kukurydza, por, ananas, warstwa ketchupu łagodnego KOTLIN, kolejna warstwa majonezu dekoracyjnego, na górę prażone płatki migdałów.
  8. Na koniec dekorujemy według uznania.

Opis

Sałatka, która przypomni Wam smaki lata podana w słoiczku.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!