Zimowe latte z syropem pomarańczowym

maspexdigital
Zimowe latte z syropem pomarańczowym

0

0 / 0

Idealna, rozgrzewająca kawa na długie jesienne lub zimowe popołudnia. Dodaj do kawy odrobinę syropu pomarańczowego i zaskocz się połączeniem kawy, pomarańczy i cynamonu.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 woda

50 mleko

2 łyżecz. kawa mielona

1 łyżka syrop pomarańczowy łowicz

0.25 łyżecz. cynamon

80 g śmietanka 36%

1 łyżecz. cukier puder

Przygotowanie


1

Kawę z cynamonem zaparzyć, przecedzić i posłodzić do smaku syropem pomarańczowym.

2

Przelać do szklanki, uzupełnić ciepłym mlekiem.

3

Śmietanę ubić z cukrem pudrem, przełożyć na wierzch kawy.

4

Posypać szczyptą cynamonu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

372

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły