Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Uwaga! - aby ziemniaki ponacinać w plastry, ale tak, zeby się nie rozpadły, nalezy obok bulwy ułożyć drewniana łyżkę. - plastry ziemniaka rozchylić nieco ostrzem noża i polać w środku oliwą. Dzięki temu ziemniaki będą wyjątkowo kruche.
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Szczypta |
Pieprz cayenne
|
|
2 | Łyżeczki |
oliwa z oliwek
|
|
0.5 | Łyżeczki |
kminek mielony
|
|
6 | Sztuk |
ziemniaki
|
|
1 | Sztuka |
czosnek
|
|
0.5 | Sztuki | ||
0.5 | Sztuki |
nać pietruszki
|
|
2 | Łyżki |
tłuszcz
|
|
0.5 | Łyżki |
Bazylia suszona
|
|
0.5 | Łyżki |
Oregano suszone
|
|
1 | Łyżka |
papryka słodka
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |