0

Składniki

1 Szczypta
sól
200 Gramów
boczek
300 Gramów
Fasola szparagowa
6 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
Szalotki
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy z mundurkach, fasolkę szparagową gotujemy, boczek kroimy w kostkę, cebulkę w piórka, smażymy na oleju.
  2. Ugotowane ziemniaki kroimy w dużą kostkę mieszamy z fasolką , boczkiem i cebulką, przyprawiamy solą, pieprzem i gotowe!

Opis

Zamiast zwykłych ziemniaków, na kolację, prosto i smacznie! :D

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Zupa krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Pióra z szynką i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Spaghetti i mule w sosie chili

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti i mule w sosie chili

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!