Ziemniaki z airfryera jak z ogniska

Lubella

Ziemniaki z airfryera jak z ogniska to sprytny sposób, by poczuć smak prawdziwego ogniska bez rozpalania ognia. Są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i mają lekko dymny aromat dzięki przypieczonej skórce – wszystko to osiągnięte w airfryerze, bez brudzenia kuchni i długiego czekania. To idealny przepis na kolację z przyjaciółmi, rodzinny obiad czy jesienny wieczór pod kocem. Świetnie smakują solo, z masłem czosnkowym, ziołowym twarożkiem albo jako dodatek do mięs i grillowanych warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ziemniaki z airfryera jak z ogniska to sprytny sposób, by poczuć smak prawdziwego ogniska bez rozpalania ognia. Są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i mają lekko dymny aromat dzięki przypieczonej skórce – wszystko to osiągnięte w airfryerze, bez brudzenia kuchni i długiego czekania. To idealny przepis na kolację z przyjaciółmi, rodzinny obiad czy jesienny wieczór pod kocem. Świetnie smakują solo, z masłem czosnkowym, ziołowym twarożkiem albo jako dodatek do mięs i grillowanych warzyw.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. duże ziemniaki
60 g mąka pszenna lubella
60 g sól
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie umyć i nakłuć widelcem.
W naczyniu wymieszać mąkę i sól.
Ziemniaki zmoczyć wodą i dokładnie obtoczyć w mieszance mąki i soli.
Ziemniaki umieścić w misie airfyera i piec w temperaturze 200°C przez 50 minut.
Podawać z masłem czosnkowym, ulubionym dipem lub jako dodatek do innych dań.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.