Ziemniaki z airfryera jak z ogniska

Lubella
Ziemniaki z airfryera jak z ogniska

0

0 / 0

Ziemniaki z airfryera jak z ogniska to sprytny sposób, by poczuć smak prawdziwego ogniska bez rozpalania ognia. Są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i mają lekko dymny aromat dzięki przypieczonej skórce – wszystko to osiągnięte w airfryerze, bez brudzenia kuchni i długiego czekania. To idealny przepis na kolację z przyjaciółmi, rodzinny obiad czy jesienny wieczór pod kocem. Świetnie smakują solo, z masłem czosnkowym, ziołowym twarożkiem albo jako dodatek do mięs i grillowanych warzyw.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szt. duże ziemniaki

60 g mąka pszenna lubella

60 g sól

Przygotowanie


1

Ziemniaki dokładnie umyć i nakłuć widelcem.

2

W naczyniu wymieszać mąkę i sól.

3

Ziemniaki zmoczyć wodą i dokładnie obtoczyć w mieszance mąki i soli.

4

Ziemniaki umieścić w misie airfyera i piec w temperaturze 200°C przez 50 minut.

5

Podawać z masłem czosnkowym, ulubionym dipem lub jako dodatek do innych dań.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły