Example thumb
1

Składniki

0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Kilograma
kapusta kiszona
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Wegeta
2 Łyżeczki
masło
1 Łyżeczka
*ocet
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
*mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i kapustę gotujemy.Ugotowane już ziemniaki gnieciemy tak żeby były pure i dodajemy do nich ugotowaną kapustę i drobno pokrojoną cebule.
  2. Mieszamy wszystko razem dokładnie.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy 2 widelce mąki zwykłej tak żeby wyszła zasmażka, podsmażamy na złoty kolor.
  4. Dodajemy trochę wody, mieszamy szybko i wlewamy to do ziemniaków z kapustą. Wszystko przyprawiamy i jeszcze raz mieszamy.
  5. Na samym końcu dodajemy 2 łyżki octu i jeszcze raz mieszamy. Jeśli ktoś lubi może dodać więcej octu.

Opis

Ten przepis znam od dziecka i uwielbiam go jeść z gotowanymi żeberkami. Lubią to dzieci jak i dorośli. Polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!