Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut
m7
1
3.1 / 10
0
Połączenie ziemniaków z kapustą kiszoną idealnie pasuje do gotowanych żeberek.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg ziemniaki
0.50 kg kapusta kiszona
1 szcz. pieprz
1 szcz. wegeta
2 łyżeczka masło
1 łyżeczka ocet
1 łyżeczka sól
1 szt cebula
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Ziemniaki i kapustę ugotować. Ugotowane już ziemniaki zgnieść na puree i dodać do nich ugotowaną kapustę i drobno pokrojoną cebulę.
Wymieszać wszystko razem dokładnie.
Na patelni rozgrzać masło i dodać 2 widelce mąki zwykłej tak żeby wyszła zasmażka, podsmażyć na złoty kolor.
Dodać trochę wody, mieszać szybko i wlać to do ziemniaków z kapustą. Wszystko przyprawiać i jeszcze raz wymieszać.
Na samym końcu dodać 2 łyżki octu i wymieszać ostatni raz. Jeśli ktoś lubi może dodać więcej octu.