Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5833-1702057886121.jpeg&w=3840&q=75)
Połączenie ziemniaków z kapustą kiszoną idealnie pasuje do gotowanych żeberek.
1
3.1 / 10
Połączenie ziemniaków z kapustą kiszoną idealnie pasuje do gotowanych żeberek.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg ziemniaki
0.50 kg kapusta kiszona
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. wegeta
2 łyżecz. masło
1 łyżecz. ocet
1 łyżecz. sól
1 szt. cebula
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Ziemniaki i kapustę ugotować. Ugotowane już ziemniaki zgnieść na puree i dodać do nich ugotowaną kapustę i drobno pokrojoną cebulę.
Wymieszać wszystko razem dokładnie.
Na patelni rozgrzać masło i dodać 2 widelce mąki zwykłej tak żeby wyszła zasmażka, podsmażyć na złoty kolor.
Dodać trochę wody, mieszać szybko i wlać to do ziemniaków z kapustą. Wszystko przyprawiać i jeszcze raz wymieszać.
Na samym końcu dodać 2 łyżki octu i wymieszać ostatni raz. Jeśli ktoś lubi może dodać więcej octu.