Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut

m7
Ziemniaki wymieszane z kapustą czyli panczkraut

1

3.1 / 10

Połączenie ziemniaków z kapustą kiszoną idealnie pasuje do gotowanych żeberek.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg ziemniaki

0.50 kg kapusta kiszona

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. wegeta

2 łyżecz. masło

1 łyżecz. ocet

1 łyżecz. sól

1 szt. cebula

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Ziemniaki i kapustę ugotować. Ugotowane już ziemniaki zgnieść na puree i dodać do nich ugotowaną kapustę i drobno pokrojoną cebulę.

2

Wymieszać wszystko razem dokładnie.

3

Na patelni rozgrzać masło i dodać 2 widelce mąki zwykłej tak żeby wyszła zasmażka, podsmażyć na złoty kolor.

4

Dodać trochę wody, mieszać szybko i wlać to do ziemniaków z kapustą. Wszystko przyprawiać i jeszcze raz wymieszać.

5

Na samym końcu dodać 2 łyżki octu i wymieszać ostatni raz. Jeśli ktoś lubi może dodać więcej octu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

177

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły