0

Składniki

1 Szczypta
sól
3 Sztuki
ziemniaki ugotowane
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki rozdrabniamy widelcem i wrzucamy na roztopiony smalec. Smażymy na rumiany kolor. Pod koniec dodajemy jajka, całość mieszamy i wyłączamy ogień. Jajka powinny "dojść" na gorącej patelni. Solimy do smaku. Doskonale do tej potrawy nadają się ziemniaki z wczorajszego obiadu, jeśli nie zostaną skonsumowane przez domowników. Mamy proste śniadanie

Opis

można wykorzystać ugotowane ziemniaki z dnia wczorajszego

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!