0

Składniki

1 Szczypta
sól
3 Sztuki
ziemniaki ugotowane
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki rozdrabniamy widelcem i wrzucamy na roztopiony smalec. Smażymy na rumiany kolor. Pod koniec dodajemy jajka, całość mieszamy i wyłączamy ogień. Jajka powinny "dojść" na gorącej patelni. Solimy do smaku. Doskonale do tej potrawy nadają się ziemniaki z wczorajszego obiadu, jeśli nie zostaną skonsumowane przez domowników. Mamy proste śniadanie

Opis

można wykorzystać ugotowane ziemniaki z dnia wczorajszego

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!