Example thumb
2

Składniki

250 Mililitrów
woda
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
kminek
1 Szczypta
Kurkuma
100 Gramów
Orzechy nerkowca
80 Gramów
rodzynki
6 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
pomidor
2 Łyżki
Mleko w proszku
4 Łyżki
oliwa z oliwek
6 Łyżek
jogurt naturalny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Upiecz ziemniaki w 180 C.
  2. Wydrąż i miąższ rozgnieć w misce.
  3. Dodaj posiekane nerkowce, migdały, rodzynki, mleko w proszku, i pieprz.
  4. Wypełnij farszem wydrążone łupiny.
  5. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaj pomidory, kurkumę i kminek.
  6. Duś chwilę, wlej jogurt, wodę i posól.
  7. Gotuj 5 minut.
  8. Dodaj ziemniaki i duś 5 minut.

Opis

Polski ziemniak w indyjskiej oprawie, czyli porozumienie ponad granicami :) Aha, i jeszcze z włoską oliwką oraz chińskim czosnkiem. Takie "spotkanie na szczycie smaku". Polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!