Ziemniaki po hindusku
m7
Polski ziemniak w indyjskiej oprawie, czyli porozumienie ponad granicami :) Aha, i jeszcze z włoską oliwką oraz chińskim czosnkiem. Takie "spotkanie na szczycie smaku". Polecam.
2
0 / 0
Polski ziemniak w indyjskiej oprawie, czyli porozumienie ponad granicami :) Aha, i jeszcze z włoską oliwką oraz chińskim czosnkiem. Takie "spotkanie na szczycie smaku". Polecam.
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 woda
1 szczyp. sól
1 szczyp. kminek
1 szczyp. kurkuma
100 g orzechy nerkowca
80 g rodzynki
6 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
3 szt. pomidor
2 łyżka mleko w proszku
4 łyżka oliwa z oliwek
6 łyżka jogurt naturalny
Przygotowanie
Upiecz ziemniaki w 180 C.
Wydrąż i miąższ rozgnieć w misce.
Dodaj posiekane nerkowce, migdały, rodzynki, mleko w proszku, i pieprz.
Wypełnij farszem wydrążone łupiny.
Na patelni zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaj pomidory, kurkumę i kminek.
Duś chwilę, wlej jogurt, wodę i posól.
Gotuj 5 minut.
Dodaj ziemniaki i duś 5 minut.