Ziemniaki po hindusku

m7
Ziemniaki po hindusku

2

0 / 0

Polski ziemniak w indyjskiej oprawie, czyli porozumienie ponad granicami :) Aha, i jeszcze z włoską oliwką oraz chińskim czosnkiem. Takie "spotkanie na szczycie smaku". Polecam.

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 woda

1 szczyp. sól

1 szczyp. kminek

1 szczyp. kurkuma

100 g orzechy nerkowca

80 g rodzynki

6 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

3 szt. pomidor

2 łyżka mleko w proszku

4 łyżka oliwa z oliwek

6 łyżka jogurt naturalny

Przygotowanie


1

Upiecz ziemniaki w 180 C.

2

Wydrąż i miąższ rozgnieć w misce.

3

Dodaj posiekane nerkowce, migdały, rodzynki, mleko w proszku, i pieprz.

4

Wypełnij farszem wydrążone łupiny.

5

Na patelni zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaj pomidory, kurkumę i kminek.

6

Duś chwilę, wlej jogurt, wodę i posól.

7

Gotuj 5 minut.

8

Dodaj ziemniaki i duś 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły