Ziemniaki młode ze śmietaną

m7
Ziemniaki młode ze śmietaną

1

0 / 0

Młode ziemniaki z dodatkiem pachnącego koperku i kwaśnej śmietany - idealny dodatek do wiosennego obiadu.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

2 szcz. sól

0.66 szkl. śmietana

1 łyżka masło

1 pęcz. koper ogrodowy

0.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Ziemniaki umyć, oskrobać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na półmiękko pod przykryciem.

2

Następnie odcedzić, dodać masło, śmietanę wymieszaną z mąką, posiekany koperek i dusić na wolnym ogniu, potrząsając naczyniem od czasu do czasu, aby potrawa się nie przypaliła.

3

Podawać do mięs, warzyw lub jaj sadzonych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły