Ziemniaki młode ze śmietaną
m7
Młode ziemniaki z dodatkiem pachnącego koperku i kwaśnej śmietany - idealny dodatek do wiosennego obiadu.
1
0 / 0
Młode ziemniaki z dodatkiem pachnącego koperku i kwaśnej śmietany - idealny dodatek do wiosennego obiadu.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
2 szczyp. sól
0.66 szkl. śmietana
1 łyżka masło
1 pęcz. koper ogrodowy
0.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Ziemniaki umyć, oskrobać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na półmiękko pod przykryciem.
2
Następnie odcedzić, dodać masło, śmietanę wymieszaną z mąką, posiekany koperek i dusić na wolnym ogniu, potrząsając naczyniem od czasu do czasu, aby potrawa się nie przypaliła.
3
Podawać do mięs, warzyw lub jaj sadzonych.