Ziemniaki faszerowane warzywami
m7
Pięknie wygląda na talerzu, smakuje również bardzo dobrze. Polecam!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pięknie wygląda na talerzu, smakuje również bardzo dobrze. Polecam!!!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 kostka masło
7 szt. ziemniaki
3 szt. marchew
0.50 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. pomidor
1 szt. papryka czerwona
1 pęcz. szczypiorek
0.30 szt. kalafior
2 łyżka olej
Przygotowanie
Ziemniaki umyć, obrać, wydrążyć (na tzw łódeczki), przyprawić solą, pieprzem.
Marchew, seler, pietruszkę, pomidor (bez miąższu), paprykę, wydrążone kawałki ziemniaków, pokroić w drobną kosteczkę, kalafior rozdrobnić. Dusić na maśle do miękkości, przyprawić do smaku. Dodać posiekany szczypiorek (zostawić część na dekorację).
Napełnić farszem wydrążone ziemniaki, z zewnątrz posmarować olejem, zapiekać do zarumienienia w piekarniku, na grillu lub w mikrofali (opcja grill). Smacznego!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.