Ziemniaki faszerowane warzywami

m7
Ziemniaki faszerowane warzywami

0

0 / 0

Pięknie wygląda na talerzu, smakuje również bardzo dobrze. Polecam!!!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

0.50 kostka masło

7 szt. ziemniaki

3 szt. marchew

0.50 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. pomidor

1 szt. papryka czerwona

1 pęcz. szczypiorek

0.30 szt. kalafior

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Ziemniaki umyć, obrać, wydrążyć (na tzw łódeczki), przyprawić solą, pieprzem.

2

Marchew, seler, pietruszkę, pomidor (bez miąższu), paprykę, wydrążone kawałki ziemniaków, pokroić w drobną kosteczkę, kalafior rozdrobnić. Dusić na maśle do miękkości, przyprawić do smaku. Dodać posiekany szczypiorek (zostawić część na dekorację).

3

Napełnić farszem wydrążone ziemniaki, z zewnątrz posmarować olejem, zapiekać do zarumienienia w piekarniku, na grillu lub w mikrofali (opcja grill). Smacznego!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

309

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły