Ziemniaki faszerowane łososiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ziemniaki faszerowane łososiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974289568.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne ziemniaki.
0
0 / 0
Bardzo smaczne ziemniaki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
5 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz cytrynowy
3 łyżka oliwa
30 dag. łosoś wędzony
Przygotowanie
1
Ziemniaki obrane gotujemy 10 minut. Odcedzamy, studzimy, wydrążamy środki. Łososia drobniutko siekamy, mieszamy z miąższem ziemniaków roztartych widelcem. Doprawiamy do smaku. Napełniamy ziemniaki, skrapiamy oliwą. Układamy na brytfannie wysmarowanej oliwą. Zapiekamy 10-15 minut.