Ziemniaki faszerowane kurkami i serem camembert
bartek
Polecam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
250
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam!
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. ser camembert
1 łyżka masła
3 łyżka nać pietruszki
1 dag. ziemniaki
40 dag. kurki
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, kroimy na pół, drążymy środek łyżeczką tak, aby powstały łódki.
Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy umyte kurki i dusimy około 30 minut, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i starty ser żółty i jajko. Doprawiamy pieprzem i solą. Do połówek wydrążonych ziemniaków nakładamy farsz, na wierzch kładziemy plasterki sera camembert.
Zapiekamy a temp. 30 minut w temp 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
250
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.