0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Ser camembert
1 Łyżka
Masła
3 Łyżki
nać pietruszki
1 Dekagram
ziemniaki
40 Dekagramów
Kurki
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, kroimy na pół, drążymy środek łyżeczką tak, aby powstały łódki.
  2. Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy umyte kurki i dusimy około 30 minut, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i starty ser żółty i jajko. Doprawiamy pieprzem i solą. Do połówek wydrążonych ziemniaków nakładamy farsz, na wierzch kładziemy plasterki sera camembert.
  3. Zapiekamy a temp. 30 minut w temp 180 stopni.

Opis

Polecam!

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!