0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Ser camembert
1 Łyżka
Masła
3 Łyżki
nać pietruszki
1 Dekagram
ziemniaki
40 Dekagramów
Kurki
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, kroimy na pół, drążymy środek łyżeczką tak, aby powstały łódki.
  2. Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy umyte kurki i dusimy około 30 minut, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i starty ser żółty i jajko. Doprawiamy pieprzem i solą. Do połówek wydrążonych ziemniaków nakładamy farsz, na wierzch kładziemy plasterki sera camembert.
  3. Zapiekamy a temp. 30 minut w temp 180 stopni.

Opis

Polecam!

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!