Ziemniaki faszerowane kurkami i serem camembert
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Ziemniaki faszerowane kurkami i serem camembert](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976331527.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam!
0
0 / 0
Polecam!
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. ser camembert
1 łyżka masła
3 łyżka nać pietruszki
1 dag. ziemniaki
40 dag. kurki
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, kroimy na pół, drążymy środek łyżeczką tak, aby powstały łódki.
2
Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy umyte kurki i dusimy około 30 minut, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i starty ser żółty i jajko. Doprawiamy pieprzem i solą. Do połówek wydrążonych ziemniaków nakładamy farsz, na wierzch kładziemy plasterki sera camembert.
3
Zapiekamy a temp. 30 minut w temp 180 stopni.