Ziemniaki faszerowane kurkami i serem camembert

bartek
Ziemniaki faszerowane kurkami i serem camembert

0

0 / 0

Polecam!

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. ser camembert

1 łyżka masła

3 łyżka nać pietruszki

1 dek. ziemniaki

40 dek. kurki

10 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, kroimy na pół, drążymy środek łyżeczką tak, aby powstały łódki.

2

Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy umyte kurki i dusimy około 30 minut, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i starty ser żółty i jajko. Doprawiamy pieprzem i solą. Do połówek wydrążonych ziemniaków nakładamy farsz, na wierzch kładziemy plasterki sera camembert.

3

Zapiekamy a temp. 30 minut w temp 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły