0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Ser camembert
1 Łyżka
Masła
3 Łyżki
nać pietruszki
1 Dekagram
ziemniaki
40 Dekagramów
Kurki
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, kroimy na pół, drążymy środek łyżeczką tak, aby powstały łódki.
  2. Na maśle podsmażamy cebulkę, dodajemy umyte kurki i dusimy około 30 minut, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i starty ser żółty i jajko. Doprawiamy pieprzem i solą. Do połówek wydrążonych ziemniaków nakładamy farsz, na wierzch kładziemy plasterki sera camembert.
  3. Zapiekamy a temp. 30 minut w temp 180 stopni.

Opis

Polecam!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!