Ziemniaczki w bulionie
m7
Pyszny dodatek do mięs, omletu, jak i również do wcinania z chlebkiem :D
0
0 / 0
Pyszny dodatek do mięs, omletu, jak i również do wcinania z chlebkiem :D
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka papryka czerwona słodka
2 kost. kostka rosołowa
1 szt. olej
10 dek. szynka konserwowa
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, smażymy na głębokim ojeju (jak frytki)
Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy 2 kostki rosołowe (zamiast kostek może być domowy bulion) gotujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, (polecam również kiełbasę, albo parówki), przyprawiamy, dodajemy paprykę w proszku
Usmażone ziemniaczki dodajemy do gotującego bulionu, dusimy ok 5 minut. Podajemy z chlebkiem , z mięskiem (pasuje do wszystkiego!)
SMACZNEGO!!!