Ziemniaczki w bulionie

m7
Ziemniaczki w bulionie

0

0 / 0

Pyszny dodatek do mięs, omletu, jak i również do wcinania z chlebkiem :D

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka papryka czerwona słodka

2 kost. kostka rosołowa

1 szt. olej

10 dek. szynka konserwowa

Przygotowanie


1

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, smażymy na głębokim ojeju (jak frytki)

2

Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy 2 kostki rosołowe (zamiast kostek może być domowy bulion) gotujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, (polecam również kiełbasę, albo parówki), przyprawiamy, dodajemy paprykę w proszku

3

Usmażone ziemniaczki dodajemy do gotującego bulionu, dusimy ok 5 minut. Podajemy z chlebkiem , z mięskiem (pasuje do wszystkiego!)

4

SMACZNEGO!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły