Ziemniaczki w bulionie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ziemniaczki w bulionie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2183-1702057613849.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dodatek do mięs, omletu, jak i również do wcinania z chlebkiem :D
0
0 / 0
Pyszny dodatek do mięs, omletu, jak i również do wcinania z chlebkiem :D
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
2 kostka kostka rosołowa
1 szt. olej
10 dag. szynka konserwowa
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, smażymy na głębokim ojeju (jak frytki)
Do garnuszka wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy 2 kostki rosołowe (zamiast kostek może być domowy bulion) gotujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, (polecam również kiełbasę, albo parówki), przyprawiamy, dodajemy paprykę w proszku
Usmażone ziemniaczki dodajemy do gotującego bulionu, dusimy ok 5 minut. Podajemy z chlebkiem , z mięskiem (pasuje do wszystkiego!)
SMACZNEGO!!!