0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
nać pietruszki
50 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
0.5 Kilograma
bułka tarta
0.5 Litra
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane ziemniaki łączymy z jajkami przyprawą typu vegeta Dodajemy tyle bułki tartej by ciasto było lekko lepkie .
  2. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub kopru jak ktoś ma. Doprawiamy do smaku.Mieszamy dokładnie ręką .
  3. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Można jeść z keczupem lub bez .

Opis

Gdy zostaną nam ziemniaczki z obiadu możemy je wykorzystać nie tylko do zrobienia kopytek jak zazwyczaj bywa.Możemy zrobić takie kotlety .Dzieci je lubią .Z ulubionymi dodatkami wychodzi pyszne danie.

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!