0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
nać pietruszki
50 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
0.5 Kilograma
bułka tarta
0.5 Litra
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane ziemniaki łączymy z jajkami przyprawą typu vegeta Dodajemy tyle bułki tartej by ciasto było lekko lepkie .
  2. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub kopru jak ktoś ma. Doprawiamy do smaku.Mieszamy dokładnie ręką .
  3. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Można jeść z keczupem lub bez .

Opis

Gdy zostaną nam ziemniaczki z obiadu możemy je wykorzystać nie tylko do zrobienia kopytek jak zazwyczaj bywa.Możemy zrobić takie kotlety .Dzieci je lubią .Z ulubionymi dodatkami wychodzi pyszne danie.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!