Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
nać pietruszki
50 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
0.5 Kilograma
bułka tarta
0.5 Litra
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotowane ziemniaki łączymy z jajkami przyprawą typu vegeta Dodajemy tyle bułki tartej by ciasto było lekko lepkie .
  2. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub kopru jak ktoś ma. Doprawiamy do smaku.Mieszamy dokładnie ręką .
  3. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Można jeść z keczupem lub bez .

Opis

Gdy zostaną nam ziemniaczki z obiadu możemy je wykorzystać nie tylko do zrobienia kopytek jak zazwyczaj bywa.Możemy zrobić takie kotlety .Dzieci je lubią .Z ulubionymi dodatkami wychodzi pyszne danie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!