Ziemniaczane babeczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ziemniaczane babeczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955309.jpeg&w=3840&q=75)
Są małe, zgrabne i przepyszne.
1
0 / 0
Są małe, zgrabne i przepyszne.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szt. cebula
1 łyżka majeranek
1 łyżka olej
1 łyżka masło
30 dag. mąka pszenna tortowa
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
1
Cebulę obieramy, kroimy na małą kostkę i podsmażamy na oleju.
2
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy, jak na placki.
3
Dodajemy mąkę, cebulę i majeranek.
4
Doprawiamy i mieszamy.
5
Foremki do babeczek smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą.
6
Wypełniamy masą.
7
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.