0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula czerwona
2 Sztuki
jaja kurze całe
6 Sztuk
rzodkiewka
3 Sztuki
ogórek kiszony
5 Sztuk
ziemniaki ugotowane
6 Łyżek
majonez
4 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Pęczka
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obrać, pokroić w małe kawałki i ugotować (mają być miękkie, ale nie mogą się rozlatywać).
  2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę, ogórek kiszony, rzodkiewkę i cebulę (najlepiej czerwoną) pokroić w kostkę.
  3. Wszystkie te składniki wymieszać, dodać pokrojony szczypiorek, majonez wymieszany ze śmietaną.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Wynalazek cioci - połączenie sałatki warzywnej i klasycznej ziemniaczanej:)

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!