0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
twaróg półtłusty
200 Gramów
ogórek
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
Rzeżucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. twaróg rozgnieść, dodać pokrojony szczypior i rzeżuchę.
  2. ogórka umyć i pokroić w kostkę.
  3. wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.

Opis

Zielony twarożek może być na śniadanie lub kolację. Wszystko zależy od nas.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!