0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
twaróg półtłusty
200 Gramów
ogórek
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
Rzeżucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. twaróg rozgnieść, dodać pokrojony szczypior i rzeżuchę.
  2. ogórka umyć i pokroić w kostkę.
  3. wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.

Opis

Zielony twarożek może być na śniadanie lub kolację. Wszystko zależy od nas.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!