0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
twaróg półtłusty
200 Gramów
ogórek
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
Rzeżucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. twaróg rozgnieść, dodać pokrojony szczypior i rzeżuchę.
  2. ogórka umyć i pokroić w kostkę.
  3. wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.

Opis

Zielony twarożek może być na śniadanie lub kolację. Wszystko zależy od nas.

Podobne przepisy

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Puree z kalafiora i ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puree z kalafiora i ziemniaków

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Ziemniaczki ziołowe z grilla

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ziemniaczki ziołowe z grilla

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!