0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
300 Gramów
twaróg półtłusty
200 Gramów
ogórek
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
Rzeżucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. twaróg rozgnieść, dodać pokrojony szczypior i rzeżuchę.
  2. ogórka umyć i pokroić w kostkę.
  3. wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.

Opis

Zielony twarożek może być na śniadanie lub kolację. Wszystko zależy od nas.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!