Zielono mi- babeczki makaronowe
HannaG
Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawiera szpinak bogaty w magnez, makaron w błonnik, brokuł posiada witaminy A i K. Babeczki idealne na każdą okazję, na obiad lub w podróż, syte i na pewno sprostują oczekiwaniom każdemu podniebieniu. Spróbuj sam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawiera szpinak bogaty w magnez, makaron w błonnik, brokuł posiada witaminy A i K. Babeczki idealne na każdą okazję, na obiad lub w podróż, syte i na pewno sprostują oczekiwaniom każdemu podniebieniu. Spróbuj sam!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
9 porcji
Składniki
1 opak. makaron lubella kokardki
1 puszka kukurydza konserwowa
1 szt. cebula
1 opak. szpinak mrożony
1 szt. cukinia
1 puszka śmietanka kremowa 30%
8 szt. pieczarki
4 szt. jaja l
100 g parmezan
Przygotowanie
Ugotuj brokuły. Gotuj do momentu, kiedy będą miękkie.
Na patelnię wrzuć kawałek masła, kiedy się lekko rozgrzeje wrzuć posiekaną cebulę, pieczarki ,czosnek i poczekaj aż się zeszklą. Następnie dorzuć do tego wcześniej rozmrożony szpinak, i ugotowane już, pokrojone brokuły. Dodaj kukurydzę i śmietankę- zamieszaj.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Zblenduj jajka razem z serem i zalej masą makaron z warzywami umieszczony w blaszce do babeczek, wcześniej natłuszczoną.
Obieraczką do ziemniaków obierz całą cukinię- w ten sposób powstaną plastry, którymi wykonasz róże na wierzch babeczki.
Nastaw piekarnik do 200stopni, 15 minut pieczemy lub do zarumienienia. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.