Zielono mi- babeczki makaronowe

HannaG
Zielono mi- babeczki makaronowe

0

0 / 0

Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawiera szpinak bogaty w magnez, makaron w błonnik, brokuł posiada witaminy A i K. Babeczki idealne na każdą okazję, na obiad lub w podróż, syte i na pewno sprostują oczekiwaniom każdemu podniebieniu. Spróbuj sam!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


9 porcji

Składniki

1 opak. makaron lubella kokardki

1 pusz. kukurydza konserwowa

1 szt. cebula

1 opak. szpinak mrożony

1 szt. cukinia

1 pusz. śmietanka kremowa 30%

8 szt. pieczarki

4 szt. jaja l

100 g parmezan

Przygotowanie


1

Ugotuj brokuły. Gotuj do momentu, kiedy będą miękkie.

2

Na patelnię wrzuć kawałek masła, kiedy się lekko rozgrzeje wrzuć posiekaną cebulę, pieczarki ,czosnek i poczekaj aż się zeszklą. Następnie dorzuć do tego wcześniej rozmrożony szpinak, i ugotowane już, pokrojone brokuły. Dodaj kukurydzę i śmietankę- zamieszaj.

3

W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4

Zblenduj jajka razem z serem i zalej masą makaron z warzywami umieszczony w blaszce do babeczek, wcześniej natłuszczoną.

5

Obieraczką do ziemniaków obierz całą cukinię- w ten sposób powstaną plastry, którymi wykonasz róże na wierzch babeczki.

6

Nastaw piekarnik do 200stopni, 15 minut pieczemy lub do zarumienienia. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły