Zielono mi- babeczki makaronowe
HannaG
Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawiera szpinak bogaty w magnez, makaron w błonnik, brokuł posiada witaminy A i K. Babeczki idealne na każdą okazję, na obiad lub w podróż, syte i na pewno sprostują oczekiwaniom każdemu podniebieniu. Spróbuj sam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zawiera szpinak bogaty w magnez, makaron w błonnik, brokuł posiada witaminy A i K. Babeczki idealne na każdą okazję, na obiad lub w podróż, syte i na pewno sprostują oczekiwaniom każdemu podniebieniu. Spróbuj sam!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
9 porcji
Składniki
1 opak. makaron lubella kokardki
1 puszka kukurydza konserwowa
1 szt. cebula
1 opak. szpinak mrożony
1 szt. cukinia
1 puszka śmietanka kremowa 30%
8 szt. pieczarki
4 szt. jaja l
100 g parmezan
Przygotowanie
Ugotuj brokuły. Gotuj do momentu, kiedy będą miękkie.
Na patelnię wrzuć kawałek masła, kiedy się lekko rozgrzeje wrzuć posiekaną cebulę, pieczarki ,czosnek i poczekaj aż się zeszklą. Następnie dorzuć do tego wcześniej rozmrożony szpinak, i ugotowane już, pokrojone brokuły. Dodaj kukurydzę i śmietankę- zamieszaj.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Zblenduj jajka razem z serem i zalej masą makaron z warzywami umieszczony w blaszce do babeczek, wcześniej natłuszczoną.
Obieraczką do ziemniaków obierz całą cukinię- w ten sposób powstaną plastry, którymi wykonasz róże na wierzch babeczki.
Nastaw piekarnik do 200stopni, 15 minut pieczemy lub do zarumienienia. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
299
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.