Zielone trójkaty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zielone trójkaty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973655596.jpeg&w=3840&q=75)
Tym razem córka zrobiła kolacje, wybor padl na omlet ze szpinakiem równiez z ksiazki Beaty Lipov Dzieciaki do kuchni zmodyfikowany o dodanie sera i ząbek czosnku.
0
0 / 0
Tym razem córka zrobiła kolacje, wybor padl na omlet ze szpinakiem równiez z ksiazki Beaty Lipov Dzieciaki do kuchni zmodyfikowany o dodanie sera i ząbek czosnku.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. sól, pieprz
150 g szpinak
2 szt. jajko
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka mleko
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka masło
0.50 szkl. ser żółty
Przygotowanie
Szpinak umyć osuszyc, odciac ogonki, posiekac. Na rozgrzane masło dac szpinak i czosnek, smazyc chwile, zdjac z patelni. Oddzielić zółtka od białek. Z białek ubic pianę dodajac szczypte soli. Żóltko wymieszac z mlekiem, mąką, szczypta pieprzu, połaczyc z piana i wymieszac. Na patelni rozgrzac ponownie łyżeczke masła, dac szpinak, zalac masa i posypac serem. Smazyc ok 5 minut na małym ogniu pod przyryciem. Nastepnie odwrócic i smazyc 3 minuty. Gotowy pokroic w trojkąty. Pyszna lekka kolacja i taka prosta w wykonaniu.