Zielone trójkaty

m7
Zielone trójkaty

0

0 / 0

Tym razem córka zrobiła kolacje, wybor padl na omlet ze szpinakiem równiez z ksiazki Beaty Lipov Dzieciaki do kuchni zmodyfikowany o dodanie sera i ząbek czosnku.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. sól, pieprz

150 g szpinak

2 szt. jajko

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka mleko

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka masło

0.50 szkl. ser żółty

Przygotowanie


1

Szpinak umyć osuszyc, odciac ogonki, posiekac. Na rozgrzane masło dac szpinak i czosnek, smazyc chwile, zdjac z patelni. Oddzielić zółtka od białek. Z białek ubic pianę dodajac szczypte soli. Żóltko wymieszac z mlekiem, mąką, szczypta pieprzu, połaczyc z piana i wymieszac. Na patelni rozgrzac ponownie łyżeczke masła, dac szpinak, zalac masa i posypac serem. Smazyc ok 5 minut na małym ogniu pod przyryciem. Nastepnie odwrócic i smazyc 3 minuty. Gotowy pokroic w trojkąty. Pyszna lekka kolacja i taka prosta w wykonaniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły