Zielone polędwiczki
m7
to danie przygotowałam jakiś czas temu na konkurs
0
0 / 0
to danie przygotowałam jakiś czas temu na konkurs
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżeczka sos sojowy
1 szt. polędwica wieprzowa
1 szt. cebula
6 szt. pieczarki
1 szt. makaron lubella jajeczna ryż
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka ziołowe ziarenka smaku
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej
Przygotowanie
Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm.
Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut.
Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy.
Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor.
W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne.
Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.