0

Składniki

2 Łyżeczki
sos sojowy
1 Sztuka
Polędwica wieprzowa
1 Sztuka
cebula
6 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
Makaron ryżowy
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
Ziołowe ziarenka smaku
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm.
  2. Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut.
  3. Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy.
  4. Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor.
  5. W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  6. W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne.
  7. Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.

Opis

to danie przygotowałam jakiś czas temu na konkurs

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!