Zielone polędwiczki

m7
Zielone polędwiczki

0

0 / 0

to danie przygotowałam jakiś czas temu na konkurs

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. sos sojowy

1 szt. polędwica wieprzowa

1 szt. cebula

6 szt. pieczarki

1 szt. makaron lubella jajeczna ryż

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka ziołowe ziarenka smaku

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm.

2

Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut.

3

Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy.

4

Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor.

5

W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

6

W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne.

7

Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

704

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły