Zielone polędwiczki
m7
to danie przygotowałam jakiś czas temu na konkurs
Wartości odżywcze na porcję
Energia
704
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
to danie przygotowałam jakiś czas temu na konkurs
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżecz. sos sojowy
1 szt. polędwica wieprzowa
1 szt. cebula
6 szt. pieczarki
1 szt. makaron lubella jajeczna ryż
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka ziołowe ziarenka smaku
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej
Przygotowanie
Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm.
Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut.
Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy.
Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor.
W środku powinna być soczysta. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne.
Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
704
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.