Zielone placuszki.
m7
Są to pyszne placuszki z cukinii ,pora i koperku.Podaję je z sosem pomidorowym.Skuście się i spróbujcie j zrobić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
472
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Są to pyszne placuszki z cukinii ,pora i koperku.Podaję je z sosem pomidorowym.Skuście się i spróbujcie j zrobić.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. papryka ostra mielona
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
2 szt. czosnek
1 szt. koper ogrodowy
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. por
3 szt. cukinia
4 łyżka mleko
5 łyżka mąka tortowa pszenna
Przygotowanie
Cukinię myjemy,usuwamy środek z pestek,resztę trzemy na tarce o dużych oczkach.
masę dokładnie odciskamy z soku.
pora oczyszczamy i drobno siekamy.
koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.
czosnek przeciskamy przez praskę.
do masy z cukinii dodajemy pora,wbijamy jajka,dodajemy mąkę mleko i czosnek.
mieszamy,doprawiamy przyprawami i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
jeśli ciasto jest zbyt rzadkie ,należy dodać odrobinę mąki.
nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na jasnozłoty kolor.
podajemy od razu po usmażeniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
472
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.