Zielone placuszki.

m7
Zielone placuszki.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Są to pyszne placuszki z cukinii ,pora i koperku.Podaję je z sosem pomidorowym.Skuście się i spróbujcie j zrobić.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. papryka ostra mielona

0.50 łyżecz. pieprz

0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

2 szt. czosnek

1 szt. koper ogrodowy

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. por

3 szt. cukinia

4 łyżka mleko

5 łyżka mąka tortowa pszenna

Przygotowanie


Cukinię myjemy,usuwamy środek z pestek,resztę trzemy na tarce o dużych oczkach.

masę dokładnie odciskamy z soku.

pora oczyszczamy i drobno siekamy.

koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.

czosnek przeciskamy przez praskę.

do masy z cukinii dodajemy pora,wbijamy jajka,dodajemy mąkę mleko i czosnek.

mieszamy,doprawiamy przyprawami i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

jeśli ciasto jest zbyt rzadkie ,należy dodać odrobinę mąki.

nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na jasnozłoty kolor.

podajemy od razu po usmażeniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

472

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły