Zielone placuszki.

m7
Zielone placuszki.

0

0 / 0

Są to pyszne placuszki z cukinii ,pora i koperku.Podaję je z sosem pomidorowym.Skuście się i spróbujcie j zrobić.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. papryka ostra mielona

0.50 łyżecz. pieprz

0.50 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

2 szt. czosnek

1 szt. koper ogrodowy

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. por

3 szt. cukinia

4 łyżka mleko

5 łyżka mąka tortowa pszenna

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy,usuwamy środek z pestek,resztę trzemy na tarce o dużych oczkach.

2

masę dokładnie odciskamy z soku.

3

pora oczyszczamy i drobno siekamy.

4

koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.

5

czosnek przeciskamy przez praskę.

6

do masy z cukinii dodajemy pora,wbijamy jajka,dodajemy mąkę mleko i czosnek.

7

mieszamy,doprawiamy przyprawami i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

8

jeśli ciasto jest zbyt rzadkie ,należy dodać odrobinę mąki.

9

nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na jasnozłoty kolor.

10

podajemy od razu po usmażeniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

472

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły