Zielone placuszki.

m7
Zielone placuszki.

0

0 / 0

Są to pyszne placuszki z cukinii ,pora i koperku.Podaję je z sosem pomidorowym.Skuście się i spróbujcie j zrobić.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. papryka ostra mielona

0.50 łyżeczka pieprz

0.50 łyżeczka przyprawa typu vegeta

0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

2 szt. czosnek

1 szt. koper ogrodowy

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. por

3 szt. cukinia

4 łyżka mleko

5 łyżka mąka tortowa pszenna

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy,usuwamy środek z pestek,resztę trzemy na tarce o dużych oczkach.

2

masę dokładnie odciskamy z soku.

3

pora oczyszczamy i drobno siekamy.

4

koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.

5

czosnek przeciskamy przez praskę.

6

do masy z cukinii dodajemy pora,wbijamy jajka,dodajemy mąkę mleko i czosnek.

7

mieszamy,doprawiamy przyprawami i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

8

jeśli ciasto jest zbyt rzadkie ,należy dodać odrobinę mąki.

9

nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na jasnozłoty kolor.

10

podajemy od razu po usmażeniu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły