Zielone naleśniki z bitą śmietaną i jagodami

m7
Zielone naleśniki z bitą śmietaną i jagodami

0

0 / 0

Naleśniki ze szpinakiem na słodko. Polecam na śniadanie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

300 śmietanka kremowa 30%

100 woda mineralna gazowana

100 mleko uht 3,2%

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. czarne jagody

1 szt. fix do śmietany

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka szpinak mrożony

1 łyżka cukier puder

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Z mąki, jajka, oliwy, mleka i wody mineralnej przygotować ciasto naleśnikowe.

2

W miarę potrzeby można dodać więcej mleka lub mąki tak, żeby ciasto nie było za gęste.

3

Do ciasta dodać szpinak( rozmrożony lub świeży, ale zmiksowany).

4

Z tak przygotowanego ciasta smażyć naleśniki.

5

Schłodzoną w lodówce kremówkę zmiksować z fixem do śmietany i cukrem pudrem.

6

Na zimne naleśniki nakładać bitą śmietanę i jagody, składać je w dowolny sposób.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły