Zielone marscapone z kiwi i kaktusem
m7
Gdy został mi serek marscapone po tiramisu musiałam go jakoś wykorzystać - i tak oto powstał ten deser.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Gdy został mi serek marscapone po tiramisu musiałam go jakoś wykorzystać - i tak oto powstał ten deser.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 śmiatana kremówka
2 szt. kiwi
1 szt. galaretka o smaku kaktusa
25 dag. serek marscapone
Przygotowanie
Galaretkę przygotowujemy wg. Przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Smietanę ubiajmy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę.
Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki.Łączymy dokładnie.
Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę.
Układamy w szklaneczkach :
-łyżkę masy serowej
-łyżkę masy wymieszanej z galaretką ( tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery)
-2 łyżki galaretki
-łyżkę masy serowej
-pokrojone kiwi ( wszystkie rozkładamy na desery)
-łyżkę masy serowej
-na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej
-w kazdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi
Wartości odżywcze na porcję
Energia
493
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.