Zielone marscapone z kiwi i kaktusem

m7
Zielone marscapone z kiwi i kaktusem

2

0 / 0

Gdy został mi serek marscapone po tiramisu musiałam go jakoś wykorzystać - i tak oto powstał ten deser.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 śmiatana kremówka

2 szt. kiwi

1 szt. galaretka o smaku kaktusa

25 dag. serek marscapone

Przygotowanie


1

Galaretkę przygotowujemy wg. Przepisu na opakowaniu. Studzimy.

2

Smietanę ubiajmy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę.

3

Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki.Łączymy dokładnie.

4

Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę.

5

Układamy w szklaneczkach :

6

-łyżkę masy serowej

7

-łyżkę masy wymieszanej z galaretką ( tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery)

8

-2 łyżki galaretki

9

-łyżkę masy serowej

10

-pokrojone kiwi ( wszystkie rozkładamy na desery)

11

-łyżkę masy serowej

12

-na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej

13

-w kazdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi

Wartości odżywcze na porcję


Energia

493

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły