2

Składniki

200 Mililitrów
Śmiatana kremówka
2 Sztuki
kiwi
1 Sztuka
Galaretka o smaku kaktusa
25 Dekagramów
Serek marscapone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Galaretkę przygotowujemy wg. Przepisu na opakowaniu. Studzimy.
  2. Smietanę ubiajmy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę.
  3. Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki.Łączymy dokładnie.
  4. Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę.
  5. Układamy w szklaneczkach :
  6. -łyżkę masy serowej
  7. -łyżkę masy wymieszanej z galaretką ( tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery)
  8. -2 łyżki galaretki
  9. -łyżkę masy serowej
  10. -pokrojone kiwi ( wszystkie rozkładamy na desery)
  11. -łyżkę masy serowej
  12. -na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej
  13. -w kazdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi

Opis

Gdy został mi serek marscapone po tiramisu musiałam go jakoś wykorzystać - i tak oto powstał ten deser.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!