Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
Ser gouda tłusty
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
400 Gramów
mięso mielone
100 Gramów
ser feta
6 Sztuk
Makaron lasagne
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Łyżki
Przyprawa do mięsa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso przyprawiamy przyprawa do mięsa mielonego i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą czosnkową i ziołami Prymat i dusimy na małym ogniu ok. 15 min. Płaty lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Odsączamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Najpierw warstwę płatów, potem sos z mięsem i posypujemy serem feta. Na górę znowu płaty lasagne i ponawiamy czynność wykładania mięsa i sera. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 30 min. Ostatnią wierzchnią warstwę można posypać żółtym serem.

Opis

eksperymentalne lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!