Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

m7
Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

0

0 / 0

eksperymentalne lasagne

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. ser gouda tłusty

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. zioła prowansalskie

400 g mięso mielone

100 g ser feta

6 szt. makaron lasagne

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 łyżka przyprawa do mięsa

Przygotowanie


1

Mięso przyprawiamy przyprawa do mięsa mielonego i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą czosnkową i ziołami Prymat i dusimy na małym ogniu ok. 15 min. Płaty lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Odsączamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Najpierw warstwę płatów, potem sos z mięsem i posypujemy serem feta. Na górę znowu płaty lasagne i ponawiamy czynność wykładania mięsa i sera. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 30 min. Ostatnią wierzchnią warstwę można posypać żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

356

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły