0

Składniki

1 Szczypta
Ser gouda tłusty
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
400 Gramów
mięso mielone
100 Gramów
ser feta
6 Sztuk
Makaron lasagne
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Łyżki
Przyprawa do mięsa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przyprawiamy przyprawa do mięsa mielonego i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą czosnkową i ziołami Prymat i dusimy na małym ogniu ok. 15 min. Płaty lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Odsączamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Najpierw warstwę płatów, potem sos z mięsem i posypujemy serem feta. Na górę znowu płaty lasagne i ponawiamy czynność wykładania mięsa i sera. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 30 min. Ostatnią wierzchnią warstwę można posypać żółtym serem.

Opis

eksperymentalne lasagne

Podobne przepisy

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron zapiekany z sosem bolognese

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z sosem bolognese

Sałatka makaronowa po grecku

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa po grecku

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!