Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

m7
Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

0

0 / 0

eksperymentalne lasagne

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. ser gouda tłusty

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka zioła prowansalskie

400 g mięso mielone

100 g ser feta

6 szt. makaron lasagne

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 łyżka przyprawa do mięsa

Przygotowanie


1

Mięso przyprawiamy przyprawa do mięsa mielonego i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą czosnkową i ziołami Prymat i dusimy na małym ogniu ok. 15 min. Płaty lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Odsączamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Najpierw warstwę płatów, potem sos z mięsem i posypujemy serem feta. Na górę znowu płaty lasagne i ponawiamy czynność wykładania mięsa i sera. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 30 min. Ostatnią wierzchnią warstwę można posypać żółtym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły