0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
1 Szczypta
bułka tarta
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i natkę drobno siekamy.
  2. Do miski wkładamy mięso,jajko, cebulę,natkę i odrobinę bułki i doprawiamy do smaku, wyrabiamy masę na jednolitą papkę.
  3. Formujemy średniej wielkości klopsiki i obtaczamy w bułce tartej.
  4. Smażymy z obydwóch stron na złoty kolor.

Opis

Ulubione klopsiki mojej córki.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!