0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
1 Szczypta
bułka tarta
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i natkę drobno siekamy.
  2. Do miski wkładamy mięso,jajko, cebulę,natkę i odrobinę bułki i doprawiamy do smaku, wyrabiamy masę na jednolitą papkę.
  3. Formujemy średniej wielkości klopsiki i obtaczamy w bułce tartej.
  4. Smażymy z obydwóch stron na złoty kolor.

Opis

Ulubione klopsiki mojej córki.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!