0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
1 Szczypta
bułka tarta
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i natkę drobno siekamy.
  2. Do miski wkładamy mięso,jajko, cebulę,natkę i odrobinę bułki i doprawiamy do smaku, wyrabiamy masę na jednolitą papkę.
  3. Formujemy średniej wielkości klopsiki i obtaczamy w bułce tartej.
  4. Smażymy z obydwóch stron na złoty kolor.

Opis

Ulubione klopsiki mojej córki.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!