Zielone kokardki

m7
Zielone kokardki

3

0 / 0

Pyszne połączenie zielonych warzyw i makaronu :) dla smakoszy szpianku :)

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. pieprz

0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa

0.50 szkl. groszek zielony mrożony

0.50 szkl. kukurydza mrożona

2 szkl. śmietana 12%

0.75 szt. makaron kokardki lubella

1 szt. pierś kurczaka

0.50 szt. szpinak mrożony

5 szt. brokuły

2 szt. ząbek czosnku

15 dag. ser lazur lub rokpol

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron z brokułami (w jednym garnku). Odcedź. Brokuły rozgnieś widelcem.

2

Pierś kurczaka ugotuj. Po ugotowaniu pokrój w drobną kostkę.

3

Podgrzej szpinak na patelni, dodaj brokuły,ser, gałkę muszkatałową, czosnek, sól, pieprz.

4

Makaron wymieszaj z zielonym sosem i pokrojoną piersią kurczaka. Dodaj śmietanę. Dogrzej troszkę i gotowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

603

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły