Zielone kokardki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zielone kokardki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977134782.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne połączenie zielonych warzyw i makaronu :) dla smakoszy szpianku :)
3
0 / 0
Pyszne połączenie zielonych warzyw i makaronu :) dla smakoszy szpianku :)
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. pieprz
0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa
0.50 szkl. groszek zielony mrożony
0.50 szkl. kukurydza mrożona
2 szkl. śmietana 12%
0.75 szt. makaron kokardki lubella
1 szt. pierś kurczaka
0.50 szt. szpinak mrożony
5 szt. brokuły
2 szt. ząbek czosnku
15 dag. ser lazur lub rokpol
Przygotowanie
Ugotuj makaron z brokułami (w jednym garnku). Odcedź. Brokuły rozgnieś widelcem.
Pierś kurczaka ugotuj. Po ugotowaniu pokrój w drobną kostkę.
Podgrzej szpinak na patelni, dodaj brokuły,ser, gałkę muszkatałową, czosnek, sól, pieprz.
Makaron wymieszaj z zielonym sosem i pokrojoną piersią kurczaka. Dodaj śmietanę. Dogrzej troszkę i gotowe.