Zielone kokardki
m7
Pyszne połączenie zielonych warzyw i makaronu :) dla smakoszy szpianku :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
603
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Pyszne połączenie zielonych warzyw i makaronu :) dla smakoszy szpianku :)
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. pieprz
0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa
0.50 szkl. groszek zielony mrożony
0.50 szkl. kukurydza mrożona
2 szkl. śmietana 12%
0.75 szt. makaron kokardki lubella
1 szt. pierś kurczaka
0.50 szt. szpinak mrożony
5 szt. brokuły
2 szt. ząbek czosnku
15 dag. ser lazur lub rokpol
Przygotowanie
Ugotuj makaron z brokułami (w jednym garnku). Odcedź. Brokuły rozgnieś widelcem.
Pierś kurczaka ugotuj. Po ugotowaniu pokrój w drobną kostkę.
Podgrzej szpinak na patelni, dodaj brokuły,ser, gałkę muszkatałową, czosnek, sól, pieprz.
Makaron wymieszaj z zielonym sosem i pokrojoną piersią kurczaka. Dodaj śmietanę. Dogrzej troszkę i gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
603
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.