ZIELONE FASZEROWANE PAPRYKI

maspexdigital
ZIELONE FASZEROWANE PAPRYKI

0

0 / 0

Przepis na obiad z zieloną papryką w roli głównej. Łatwy w przygotowaniu farsz z wykorzystaniem sosu meksykańskiego oraz mięsa mielonego, a to wszystko zapieczone z serem! Danie najlepiej smakuje na ciepło.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. zielona papryka

1 szt. czerwona papryka chilli

1 szkl. ryż biały

2 łyżka olej

1 szt. średnia żółta cebula

250 g mięso mielone

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

2

Ostrym nożem odkrój górną część papryki. Odłóż wierzchołki na bok (nie wyrzucaj) Usuń wszystkie nasiona i błony. Paprykę opłucz i osusz. Użyj małego noża do obierania, aby wyciąć otwory w papryce, tworząc twarze. Uwaga: jeśli papryka nie stoi pionowo, użyj noża, aby odkroić niewielką ilość od spodu, aby spłaszczyć powierzchnię.

3

Ugotuj ryż (biały albo brązowy) zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

4

Ułóż paprykę na blaszce i piecz w piekarniku przez 20-25 minut lub do momentu ugotowania papryki, ale aby nadal będzie jędrna (al dente). Wyjmij paprykę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia podczas przygotowywania nadzienia.

5

Przygotuj farsz: Rozgrzej 1 łyżkę oliwy na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż przez 3-4 minuty.

6

Dodaj mielone mięso i podsmaż. Następnie dodaj sos i ugotowany ryż.

7

Napełnij każdą paprykę farszem, umieść wierzch na każdej z nich. Udekoruj krążkiem papryczki chilli.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły