Zielona zupa podana z naleśnikiem

AnetaGwiner
Zielona zupa podana z naleśnikiem

0

0 / 0

Zupa przygotowana z wiosennych warzyw na bulionie Krakus

21

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g brokuły

1 szkl. groszek zielony

1 szkl. koncentrat bulionu warzywnego krakus

1 szt. cebula

1 szcz. chili

3 szcz. sól

65 śmietana

1 szcz. pieprz

100 g szpinak

1.50 szkl. mleko

1 szkl. otręby owsiane

2 szt. jaja l

1 łyżka olej

1 łyżka lubella mąka puszysta wrocławska

1 szcz. sól

100 g serek śmietankowy

100 g ser żółty starty

2 łyżka śmietana

2 łyżka bazylia

2 łyżka szczypiorek

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

750 ml bulionu przygotowujemy z bulionu drobiowego Krakus. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy szczyptę chilli, sól oraz pieprz. Dodajemy groszek, pokrojone w drobniejsze części brokuły, zalewamy bulionem przygotowanym z bulionu drobiowego Krakus i gotujemy aż warzywa zmiękną. Zupę miksujemy na gładki krem. Dla smaku przyprawiamy solą i pieprzem.

2

Szpinak rozmrażamy. Odciskamy wodę. Dodajemy jajka, otręby owsiane, mleko, sól i mieszamy. Dodajemy olej oraz mąkę jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie. Mieszamy i smażymy na patelni.

3

Ser śmietanowy i żółty mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bazylie i szczypiorek. Mieszamy, Naleśnika smarujemy serkiem i zwijamy. Kroimy na małe ruloniki.

4

Zupę podajemy z naleśnikiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły