0

Składniki

400 Gramów
brokuły
1 Szklanka
groszek zielony
1 Szklanka
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
1 Sztuka
cebula
1 Szczypta
chili
3 Szczypty
sól
65 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
pieprz

NALEŚNIK:

100 Gramów
szpinak
1.5 Szklanki
mleko
1 Szklanka
Otręby owsiane
2 Sztuki
jajka
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
ingridient
Lubella Mąka Puszysta Wrocławska
1 Szczypta
sól

FARSZ DO NALEŚNIKÓW

100 Gramów
Serek śmietankowy
100 Gramów
Ser żółty starty
2 Łyżki
śmietana
2 Łyżki
bazylia
2 Łyżki
szczypiorek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 750 ml bulionu przygotowujemy z bulionu drobiowego Krakus. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy szczyptę chilli, sól oraz pieprz. Dodajemy groszek, pokrojone w drobniejsze części brokuły, zalewamy bulionem przygotowanym z bulionu drobiowego Krakus i gotujemy aż warzywa zmiękną. Zupę miksujemy na gładki krem. Dla smaku przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. Szpinak rozmrażamy. Odciskamy wodę. Dodajemy jajka, otręby owsiane, mleko, sól i mieszamy. Dodajemy olej oraz mąkę jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie. Mieszamy i smażymy na patelni.
  3. Ser śmietanowy i żółty mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bazylie i szczypiorek. Mieszamy, Naleśnika smarujemy serkiem i zwijamy. Kroimy na małe ruloniki.
  4. Zupę podajemy z naleśnikiem.

Opis

Zupa przygotowana z wiosennych warzyw na bulionie Krakus

Podobne przepisy

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!