Zielona fantazja

pati.laszczak
Zielona fantazja

0

0 / 0

Faszerowana cukinia podana w towarzystwie ketchupu Kotlin.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. cukinia

100 g mięso wieprzowe

100 g mięso wołowe

2 opak. ryż biały

1 szkl. papryka marynowana

1 szt. pomidor

10 g ser mozzarella

3 łyżeczka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 szt. jajko kurze całe

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. przyprawa kucharek

Przygotowanie


1

Cukinie umyj pod zimną wodą. Przetnij je na pół i wydrąż miąższ łyżką. Następnie nasmaruj ich środek olejem i posyp przyprawą kucharek.

2

Wrzuć ryż do gotującej się wody i gotuj przez około 10 minut, a następnie odstaw do wystudzenia.

3

Na patelnię wlej olej i wrzuć na nią mięso. Po usmażeniu odstaw do ostygnięcia.

4

Umyj paprykę oraz pomidora a następnie pokrój w kostkę.

5

Do miski wsyp ryż, mięso oraz paprykę i pomidora. Do tego wszystkiego wbij jedno jajko. Następnie wszystko wymieszaj.

6

Wypełnij cukinie przygotowanym farszem i posyp serem.

7

Piekarnik nastaw na 180°C z termoobiegiem. Przygotuj metalową blachę i ułóż na niej cukinie. Włóż do piekarnika na 30-40 minut.

8

Dla lepszego smaku upieczone cukinie polej ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły