0

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier puder
3 Szklanki
mąka
0.75 Szklanki
woda mineralna gazowana
0.75 Szklanki
olej
5 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier puder, dodać żółtka, olej, oranżadę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na pół, do jednej części dodać kakao. Ciasto wlewać do formy łyżką ( ja to robię średnią łyżką wazową), na przemian łyżka ciasta białego, łyżka kakaowego.
  2. Piec ok. 50 minut w 160 stopniach.

Opis

tradycyjna zebra

Podobne przepisy

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!