0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier puder
3 Szklanki
mąka
0.75 Szklanki
woda mineralna gazowana
0.75 Szklanki
olej
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Szklanki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier puder, dodać żółtka, olej, oranżadę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na pół, do jednej części dodać kakao. Ciasto wlewać do formy łyżką ( ja to robię średnią łyżką wazową), na przemian łyżka ciasta białego, łyżka kakaowego.
  2. Piec ok. 50 minut w 160 stopniach.

Opis

tradycyjna zebra

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!