Zebra z oranżadą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zebra z oranżadą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973329187.jpeg&w=3840&q=75)
tradycyjna zebra
0
0 / 0
tradycyjna zebra
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier puder
3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.75 szkl. woda mineralna gazowana
0.75 szkl. olej
5 szt. jaja kurze całe
0.50 szkl. kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier puder, dodać żółtka, olej, oranżadę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na pół, do jednej części dodać kakao. Ciasto wlewać do formy łyżką ( ja to robię średnią łyżką wazową), na przemian łyżka ciasta białego, łyżka kakaowego.
2
Piec ok. 50 minut w 160 stopniach.