Zebra z oranżadą

m7
Zebra z oranżadą

0

0 / 0

tradycyjna zebra

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier puder

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.75 szkl. woda mineralna gazowana

0.75 szkl. olej

5 szt. jaja kurze całe

0.50 szkl. kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier puder, dodać żółtka, olej, oranżadę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na pół, do jednej części dodać kakao. Ciasto wlewać do formy łyżką ( ja to robię średnią łyżką wazową), na przemian łyżka ciasta białego, łyżka kakaowego.

2

Piec ok. 50 minut w 160 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły