0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier puder
3 Szklanki
mąka
0.75 Szklanki
woda mineralna gazowana
0.75 Szklanki
olej
5 Sztuk
jaja kurze całe
0.5 Szklanki
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier puder, dodać żółtka, olej, oranżadę, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na pół, do jednej części dodać kakao. Ciasto wlewać do formy łyżką ( ja to robię średnią łyżką wazową), na przemian łyżka ciasta białego, łyżka kakaowego.
  2. Piec ok. 50 minut w 160 stopniach.

Opis

tradycyjna zebra

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!