ZEBRA W TRUSKAWKACH

cocosina
ZEBRA W TRUSKAWKACH

0

0 / 0

To moja propozycja dla małych i dużych łasuchów, którzy uwielbiają naleśniki. Podana w niecodzienny sposób kusi i zaprasza do jedzenia. Szaszłyki z naleśników w kakaowe paski w towarzystwie truskawek z zaskakująco pysznym kremem. Wprost nie można się oprzeć. Wasze dzieci będą prosić o dokładkę. Smacznego!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżka cukier puder

200 g mąka lubella puszysta tortowa

150 kefir

150 woda gazowana

2 szt. jaja l

1 szcz. sól

1 łyżka kakao decomorreno

250 g serek mascarpone

1 opak. czekodżem truskawkowy łowicz

10 szt. truskawki

5 szt. patyczki do szaszłyków

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Mąkę wsypać do miski. Dodać jajka, kefir, wodę, sól, cukier wanilinowy, olej i zmiksować wszystkie składniki na gładkie ciasto.

2

Odlać pół szklanki ciasta i wymieszać dokładnie z łyżką kakao. Odstawić obie porcje ciasta na 15 minut.

3

Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni nalewając jasne ciasto jak na zwykłe naleśniki, następnie za pomocą łyżki polewać wierzch naleśnika ciemnym ciastem robiąc zygzaki. Smażyć z obu stron. Odstawić naleśniki do wystygnięcia.

4

Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i nakładać na naleśniki z jasnej strony bez wzorków. Na serek nakładać czekodżem robiąc zygzaki. Zwijać naleśniki w rulony.

5

Pokroić naleśniki na kawałki i nabijać na przemian pokrojonymi na połówki truskawkami na patyczki do szaszłyków. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły