1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Sztuki
Banany
350 Mililitrów
Mleko kokosowe
4 Łyżki
Nasiona Chia
2 Łyżeczki
Miód gryczany
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warstwa biała: Zmiksować banana z połową mleka kokosowego, dodać 2 łyżki nasion chia, łyżeczkę miodu i wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin, co pewien czas wymieszać.
  2. Warstwa brązowa: Kakao rozpuścić w drugiej połowie mleka, dodać 1 łyżeczkę miodu, 2 łyżki nasion chia i wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin, co pewien czas mieszając.
  3. Przygotować deser ZEBRA DECOMORRENKA nakładając w naczyniu na przemian warstwę czarną i białą.
  4. Na wierzch położyć pokrojonego w kostkę banana i posypać odrobiną Cacao DecoMorreno.

Podobne przepisy

Kakaowe lody chia na patyku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe lody chia na patyku

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Owocowe szaleństwo grillowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Owocowe szaleństwo grillowe

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Przepis
Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekoladowym z dużą ilością kakao, figą i świeżą miętą

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!