0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
oliwa
1 Szklanka
Woda gorąca
3 Szklanki
mąka
1.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
Jajo
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Jajka z cukrem dobrze zmiksować, dodać oliwę, wodę i ponownie zmiksować.
  2. 2.Z podanej mąki odjąć 3 łyżki kakao, resztę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do zmiksowanych jajek i wymieszać.
  3. 3.Ciasto podzielić na dwie części.
  4. 4.Do jednej dodać 3 łyżki odłożonej mąki, a drugiej 3 łyżki kakao, zmiksować.
  5. 5.Następnie wlewać na środek blaszki lub prodiża po 3 łyżki ciasta na przemian -raz ciemne, raz białe.
  6. 6.Piec 45-50 min w temp 170 st.

Opis

Zebra

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!