0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
oliwa
1 Szklanka
Woda gorąca
3 Szklanki
mąka
1.5 Szklanki
cukier
5 Sztuk
Jajo
3 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Jajka z cukrem dobrze zmiksować, dodać oliwę, wodę i ponownie zmiksować.
  2. 2.Z podanej mąki odjąć 3 łyżki kakao, resztę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do zmiksowanych jajek i wymieszać.
  3. 3.Ciasto podzielić na dwie części.
  4. 4.Do jednej dodać 3 łyżki odłożonej mąki, a drugiej 3 łyżki kakao, zmiksować.
  5. 5.Następnie wlewać na środek blaszki lub prodiża po 3 łyżki ciasta na przemian -raz ciemne, raz białe.
  6. 6.Piec 45-50 min w temp 170 st.

Opis

Zebra

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Czekociasto z patelni

Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!