Zebra
m7
Zebra
0
0 / 0
Zebra
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. oliwa
1 szkl. woda gorąca
3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 szkl. cukier
5 szt. jajo
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
1.Jajka z cukrem dobrze zmiksować, dodać oliwę, wodę i ponownie zmiksować.
2
2.Z podanej mąki odjąć 3 łyżki kakao, resztę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do zmiksowanych jajek i wymieszać.
3
3.Ciasto podzielić na dwie części.
4
4.Do jednej dodać 3 łyżki odłożonej mąki, a drugiej 3 łyżki kakao, zmiksować.
5
5.Następnie wlewać na środek blaszki lub prodiża po 3 łyżki ciasta na przemian -raz ciemne, raz białe.
6
6.Piec 45-50 min w temp 170 st.