Zebra.

m7
Zebra.

0

0 / 0

Tanie i smaczne ciasto.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

250 g cukier

480 g mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szkl. olej

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

10 szt. zapach arakowy

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Jaja, cukier i cukier waniliowy zmiksować na gęstą puszystą masę. Do masy dolać olej i oranżadę, i dalej miksować. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i dalej dokładnie zmiksować.

2

Masę podzielić na 2 części do jednej wsypać kakao i dokładnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.

3

Na środek tortownicy wlewać 4 łyżki białek masy i 4 ciemnej, czynność powtarzać. Zebrę piec w temp. 180 stopni ok 50 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły