Zebra.
m7
0
0 / 0
0
Tanie i smaczne ciasto.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 łyżeczka proszek do pieczenia
250 gr cukier
480 gr mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szkl. olej
5 szt jaja kurze całe
1 szt cukier waniliowy
10 szt zapach arakowy
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Jaja, cukier i cukier waniliowy zmiksować na gęstą puszystą masę. Do masy dolać olej i oranżadę, i dalej miksować. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i dalej dokładnie zmiksować.
2
Masę podzielić na 2 części do jednej wsypać kakao i dokładnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
3
Na środek tortownicy wlewać 4 łyżki białek masy i 4 ciemnej, czynność powtarzać. Zebrę piec w temp. 180 stopni ok 50 min.