Żeberka z wódką i miodem

m7
Żeberka z wódką i miodem

0

0 / 0

pyszne karmelowe żeberka

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 szt. przyprawa do żeberek

1 szt. pomarańcza

1 szt. wódka

4 łyżka miód

Przygotowanie


1

Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie

2

składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.

3

Zalewamy nią żeberka. Należy dobrze

4

przemieszać, żeby marynata doszła w każdy

5

kawałek mięsa. Odstawiamy na noc do lodówki.

6

Gotowe pieczemy około 2 godzin. Gdy się

7

lekko podrumienią podlewamy marynatą.

8

Są gotowe, gdy powstanie mały karmel z

9

miodu i pomarańczy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

636

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły