Żeberka z wódką i miodem

m7
Żeberka z wódką i miodem

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszne karmelowe żeberka

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 szt. przyprawa do żeberek

1 szt. pomarańcza

1 szt. wódka

4 łyżka miód

Przygotowanie


Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie

składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.

Zalewamy nią żeberka. Należy dobrze

przemieszać, żeby marynata doszła w każdy

kawałek mięsa. Odstawiamy na noc do lodówki.

Gotowe pieczemy około 2 godzin. Gdy się

lekko podrumienią podlewamy marynatą.

Są gotowe, gdy powstanie mały karmel z

miodu i pomarańczy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

636

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły