Żeberka z wódką i miodem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żeberka z wódką i miodem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033936.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne karmelowe żeberka
0
0 / 0
pyszne karmelowe żeberka
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
1 szt. przyprawa do żeberek
1 szt. pomarańcza
1 szt. wódka
4 łyżka miód
Przygotowanie
1
Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie
2
składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.
3
Zalewamy nią żeberka. Należy dobrze
4
przemieszać, żeby marynata doszła w każdy
5
kawałek mięsa. Odstawiamy na noc do lodówki.
6
Gotowe pieczemy około 2 godzin. Gdy się
7
lekko podrumienią podlewamy marynatą.
8
Są gotowe, gdy powstanie mały karmel z
9
miodu i pomarańczy.