Żeberka z wódką i miodem
m7
pyszne karmelowe żeberka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pyszne karmelowe żeberka
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
1 szt. przyprawa do żeberek
1 szt. pomarańcza
1 szt. wódka
4 łyżka miód
Przygotowanie
Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie
składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.
Zalewamy nią żeberka. Należy dobrze
przemieszać, żeby marynata doszła w każdy
kawałek mięsa. Odstawiamy na noc do lodówki.
Gotowe pieczemy około 2 godzin. Gdy się
lekko podrumienią podlewamy marynatą.
Są gotowe, gdy powstanie mały karmel z
miodu i pomarańczy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
636
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.