Żeberka z ostrym sosem pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Żeberka z ostrym sosem pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977428717.jpeg&w=3840&q=75)
Soczyste żeberka z ostrym sosem pomidorowym
0
0 / 0
Soczyste żeberka z ostrym sosem pomidorowym
?
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Przygotowanie
1
Żeberka natrzyj solą, pieprzem i wstaw w naczyniu żaroodpornym przykrytym folia aluminiową do nagrzanego piekarnika (200°C, termoobieg) na ok. 45 minut. Po tym czasie zdejmij folię i piecz do zarumienienia mięsa.
2
Przygotuj sos. Na głębokiej patelni, na oliwie podsmaż posiekaną drobno cebulkę i czosnek przez 5 minut . Dodaj płatki chilli i musztardę, a zaraz potem wino. Po 2 minutach dodaj przecier i duś jeszcze ok. 5 minut.
3
Po wyjęciu z pieca daj żeberkom „odpocząć” przed pokrojeniem. Serwuj z ostrym sosem i zapiekanymi ziemniaczkami lub chlebem.