Żeberka z ostrym sosem pomidorowym

Łowicz
Żeberka z ostrym sosem pomidorowym

0

0 / 0

Soczyste żeberka z ostrym sosem pomidorowym

?

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Przygotowanie


1

Żeberka natrzyj solą, pieprzem i wstaw w naczyniu żaroodpornym przykrytym folia aluminiową do nagrzanego piekarnika (200°C, termoobieg) na ok. 45 minut. Po tym czasie zdejmij folię i piecz do zarumienienia mięsa.

2

Przygotuj sos. Na głębokiej patelni, na oliwie podsmaż posiekaną drobno cebulkę i czosnek przez 5 minut . Dodaj płatki chilli i musztardę, a zaraz potem wino. Po 2 minutach dodaj przecier i duś jeszcze ok. 5 minut.

3

Po wyjęciu z pieca daj żeberkom „odpocząć” przed pokrojeniem. Serwuj z ostrym sosem i zapiekanymi ziemniaczkami lub chlebem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

785

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły