Żeberka z grzybkami

m7
Żeberka z grzybkami

0

0 / 0

bardzo smaczne żeberka, a mało pracy przy ich przygotowaniu.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1.50 kg żeberka wieprzowe

3 szczyp. przyprawa typu vegeta

50 g przyprawa do mięsa

2 szt. cebula

25 dag. grzyby suszone

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Żeberka pokroić na kawałki i posypać przyprawą do mięs Knorra.

2

Tak przygotowane mięso dobrze obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do garnka.

3

Zalać wodą i wsypać przyprawy typu vegeta. Chwilkę pogotować i dodać dużą ilość suszonych grzybów oraz cebulkę pokrojoną w piórka.

4

Żeberka dusić na wolnym ogniu, w małej ilości wody, aby powstały sos miał wyjątkowy aromat grzybów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

906

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły