Żeberka z grzybkami
m7
0
0 / 0
bardzo smaczne żeberka, a mało pracy przy ich przygotowaniu.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
1.50 kg żeberka wieprzowe
3 szcz. przyprawa typu vegeta
50 g przyprawa do mięsa
2 szt. cebula
25 dek. grzyby suszone
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Żeberka pokroić na kawałki i posypać przyprawą do mięs Knorra.
2
Tak przygotowane mięso dobrze obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do garnka.
3
Zalać wodą i wsypać przyprawy typu vegeta. Chwilkę pogotować i dodać dużą ilość suszonych grzybów oraz cebulkę pokrojoną w piórka.
4
Żeberka dusić na wolnym ogniu, w małej ilości wody, aby powstały sos miał wyjątkowy aromat grzybów.