Żeberka z grzybkami
m7
bardzo smaczne żeberka, a mało pracy przy ich przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
906
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
bardzo smaczne żeberka, a mało pracy przy ich przygotowaniu.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
1.50 kg żeberka wieprzowe
3 szczyp. przyprawa typu vegeta
50 g przyprawa do mięsa
2 szt. cebula
25 dag. grzyby suszone
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Żeberka pokroić na kawałki i posypać przyprawą do mięs Knorra.
Tak przygotowane mięso dobrze obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do garnka.
Zalać wodą i wsypać przyprawy typu vegeta. Chwilkę pogotować i dodać dużą ilość suszonych grzybów oraz cebulkę pokrojoną w piórka.
Żeberka dusić na wolnym ogniu, w małej ilości wody, aby powstały sos miał wyjątkowy aromat grzybów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
906
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.