Example thumb
2

Składniki

3 Szczypty
ingridient
mąka Lubella Puszysta luksusowa
1 Szczypta
tymianek
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
kostka rosołowa
0.5 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
ziele angielskie
6 Sztuk
żeberka wieprzowe
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
3 Łyżki
przecier pomidorowy
2 Łyżki
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kiedy mięsko będzie miękkie dodajemy przecier pomidorowy, jeszcze doprawiamy po swojemu do smaku ( może być trochę octu balsamicznego na przykład, wzbogaca smak) a po zestawieniu z ognia...dokładamy śmietanę. mieszamy wszystko, posypujemy tymiankiem i mamy pyszny obiad.
  2. Żeberka umyć osuszyć ( najlepiej gdy jest to 6 kawałków mniej więcej na długość dwóch kostek, do 3 kostek), przyprawić solą i pieprzem, natrzeć startym czosnkiem ( z połowy główki) i odstawić na pól godziny.
  3. resztę czosnku, całą cebulę i paprykę pokroić na kawałki i przesmażyć na oleju ( najpierw cebulę do tego dodać paprykę na końcu czosnek)
  4. następnie obtoczyć żeberka w mące, wrzucić do smażonych warzyw i trzymać na patelni aż się zrumienią.
  5. Zalać wszystko niecałą szklanką wody, dodać kostkę rosołową i ziele angielskie- dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.

Opis

Trochę pracochłonne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!