Żeberka w zupie gulaszowej

m7
Żeberka w zupie gulaszowej

1

5 / 1

Żeberka palce lizać w przyprawach.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg żeberka wieprzowe

1 szt. zupa gulaszowa

1 łyżka mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Żeberka natrzeć zupą gulaszową. Odstawić na chwilę przykryte. Obsmażyć na oleju na patelni, przełożyć do garnka, podlać gorącą wodą i dusić. Często mieszać i uzupełnić odparowany sos. Śmietankę wymieszać z łyżką mąki i wlać powoli do sosu. Zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

753

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

62

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły