Żeberka w zupie gulaszowej
m7
Żeberka palce lizać w przyprawach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
753
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
62
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Żeberka palce lizać w przyprawach.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg żeberka wieprzowe
1 szt. zupa gulaszowa
1 łyżka mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
Żeberka natrzeć zupą gulaszową. Odstawić na chwilę przykryte. Obsmażyć na oleju na patelni, przełożyć do garnka, podlać gorącą wodą i dusić. Często mieszać i uzupełnić odparowany sos. Śmietankę wymieszać z łyżką mąki i wlać powoli do sosu. Zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
753
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
62
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.