0

Składniki

1 Kilogram
żeberka wieprzowe
1 Sztuka
Zupa gulaszowa
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żeberka nacieramy zupą gulaszową.Odstawiamy na chwile przykryte.Obsmażamy na oleju na patelni,przekładamy do garnka,podlewamy gorącą wodą i dusimy,często mieszamy i uzupełniamy odparowany sos.Śmietanke mieszamy z łyżką maki i wlewamy powoli do sou.Zagotowujemy.

Opis

żeberka palce lizać

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Lasagne warzywna

Łatwy Do 1 godz
Lasagne warzywna

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Makaron z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!